Kako nam je COVID-19 prekrižal načrte

Klemen Vukič photography

Covid-19, koronavirus, karantena, samoizolacija, prepoved javnega druženja iz za piko na i, zaprte občine. Razmere po svetu so se hitro stopnjevale in zaostrovale, naši občutki pa so bili iz dneva v dan bolj negativni. Če ste eden izmed tistih, ki vas lepi sončni vikendi hitro odnesejo na izlet, vam je verjetno jasno, o čem govorim.

Vsako leto je v naši družini tradicija, da se za velikonočne praznike odpravimo v Vrsar, natančneje v kamp Porto Sole. No, tudi letos načrti niso bili prav nič drugačni. Pet “avtodomarskih” prijateljev smo bili pripravljeni, da svoje lastnike odpeljemo na prvi letošnji morski oddih. Moj bratec, Benimar mu je ime, je bil v kampu že v začetku letošnjega leta. Takrat si je dodobra ogledal parcele in označil našo “bazo”. Obožujem travnato, ravno površino v spremstvu nekaj dišečih borovcev, ki nudijo senco mojim staršem. Verjamem, da bi bila naša Caddy družinica tam več kot zadovoljna! Glede na to, da na vsakem koraku zaslediš #ostanidoma, besede rokavice in maska so največkrat uporabljene besede v tem času, nam je bilo jasno, da letos morskega oddiha ne bomo videli. Priznam, res sem se veselil svojega prvega, ja prvega oddiha, odkar sta me Neža in Blaž spremenila v avtodom. Vsi smo bili žalostni. Mislim, da smo kar hrepeneli po morskem zraku. Prav tako so moji prijatelji avtodomi žalostno ostali na svojih parkirnih mestih v Zasavju.

Velikonočni vikend je prišel z obilico grenkega priokusa. Vremenska napoved je obetala visoke, že skoraj poletne temperature. Mi pa smo bili doma. Doma za praznike. Prvič. In upamo, da tudi zadnjič, haha. Neža in Blaž sta malo posebna. Bolj, kot je ideja nora, prej jo realizirata. Tudi v tej situaciji se je to še enkrat potrdilo.

Petek, začetek velikonočnega vikenda sta izkoristila aktivno. Mislim, da sta tekla nekje po zasavskih gozdovih, baje je blo supr! Zvečer sta začela pakirat, nisem vedel zakaj, a mogoče kam gremo? Naslednje jutro sta že odpirala moje predalnike in jih napolnila z oblačili. Torej nekam pa le gremo? In smo šli!

Kratka pot, zelo vijugasta pot, ki poteka po osrčju narave. Po poti nisem opazil table, ki bi oznanjala konec občine Trbovlje. Torej smo upoštevali vse omejitve gibanja. Prišli smo v Čeče (lahko vprašaš strica Googla, kje je to). Parkirali smo pred hišo, to je dom mojega bratca Benimarja. Hitro sem se spremenil v avtodom, ki nudi res udobno in kvalitetno ležišče. Blaž mi je dal nekaj energije (beri: elektrike) in bili smo pripravljeni na kampiranje.

Ste tudi vi mogoče aktivirali plan B? Pridružili smo se pobudi Avtoakampi.si, #kampirajdoma.
Kampirali smo doma, na svežem zraku v naravi. Čez dan je moška ekipa družine kuhala bograč. Sej vete kako to gre ne? Ena žlica moke pa en pir, ena kila čebule pa en pir, dva koščka mesa pa en pir in tako dalje do večera 🙂 Ženska populacija se je tekom dneva borila s potico kraljico. Kaj vse se bomo še naučili v času karantene.

Skupaj smo preživeli prvo noč, prva noč kot Caddy družinica. Čez noč so bile temperature že dovolj visoke, da ogrevanje ni bilo potrebno. Sicer, sem tudi tega sposoben! Zjutraj so nas zbudili prvi sončni žarki, ki se v hribih prikažejo že zgodaj zjutraj. Kavica in začetek dneva številka 2 #kampirajmodoma.

Leto 2020 je res posebno! Postavilo nas je na veliko preizkušnjo, ultra preizkušnjo! Čeprav se je letošnji prvi morski oddih spremenil v kampiranje doma, smo pripravljeni na nove dogodivščine! Bomo letos imeli raziskovanje Slovenije?

Dogodivščine se nadaljujejo kmalu!

#kampirajdoma
Velikonočni zajtrk doma.

One thought on “Kako nam je COVID-19 prekrižal načrte

  1. Res vaju občudujemo koliko sta prehodila. Res sta dobra. Čudovite in nepozaben dan sta preživela. Ko sem zvečer Blaža vprašala če je kj zmatran, mi je odgovoril malo pa že, pa še vedno z glasom polnim energije. Res sta dobra.

    Mami, ati, Primož

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: