SIVA POT VODI ME ČIM PREJ NA MORJE!

Kamor hoče srce? Pr nas ni dvoma, na morje! V sredo je Neža prišla po mene v garažo nekam precej nasmejana. Mislil sem, da ima za bregom spet kak ekstra podvig. Nisem imel prav. Dan se je prevesil v popoldne, ko pridemo vsi domov, pojem kosilo in si vzamemo 20 minut (sej vsi vemo, da ni nikol samo 20 minut ne?) za počitek. Ta dan je bil drugačen. Neža in Blaž sta me hitro spremenila v mini avtodom in kuhinjo napolnila s skodelico ovsenih kosmičev, nekaj sadja in testenin. Več ne potrebujemo, kompliciral res ne bomo. Kolesa na streho in sem bil pripravljen na odhod. Končno.

Četrtek, ki to ni. Končno smo odšli na zaslužen vikend izlet. Glede na to, da smo še slab mesec nazaj poslušali uspešnico leta #ostanidoma vsaj 100x na dan, je imel ta izlet prav poseben čar. Naprej do Brezovice. V kolono, ki ti omogoči, da čez dobro uro zagledaš neskončno morje in pozabiš na vse skrbi. Ne vem zakaj ampak mi res vedno pademo v gužvo. Če kdaj na cesti opaziš caddy družinico, ki stoji v koloni boš spoznal vse zasavske kletvice, ki jih Blaž uporabi za krajšanje časa.

Morje. Končno. Prvo noč smo  parkirali na PZA Koper. Idealna lokacija za vikend oddih. Ne moreš zgrešit. Iz AC zaviješ v Koper, greš mimo nakupovalnega središča mimo avtobusne postaje in parkiraš. Cena je simbolična, 10eur/noč. Ob prvem obisku je super, če ti avtomat ne poje kartice, kot se je to naredilo nam. Najhitrejših 38 avtodomov dobi svoje mesto, njihovi lastniki pa lahko koristimo  lepo urejene sanitarije. Priklopiš se lahko tudi na elektriko, če seveda nimaš napačnega električnega razdelilca. Kot se je to seveda naredilo nam J Hvala prijaznemu sosedu avtodomarju, ki nam je pomagal rešiti naše začetniške zagate. Večerni sprehod do centra Kopra je obvezen. Ne smeš mim ribopeka, kot ga je poimenoval Blaž. Vedno se kej novega naučimo. Zraven tržnice te čaka ribji fastfood. Odličen je! Ker vsi vemo, da je za sladico vedno prostor, se sprehodiš na drugo stran hiše, kjer obljubimo, da boš pojedel svoj najboljši sladoled. Sladoledarna, hvala ker si!

Klikni na sliko in spoznal boš, kje te čaka najboljši morski obrok!
S klikom na sliko preveri, kje najdeš najboljši sladoled!


PZA Koper je res super lokacija za vikend oddih. Tam si lahko 72 ur. Razen, če te ne preženejo redarji, tako kot se je to zgodilo nam. Res ne vemo zakaj ampak vsak vikend pride nova epizoda nadaljevanke Redarji proti avtodomarjem. Hvala bogu, še vedno je 1:0 za nas! In tako bo ostalo! Prijatelj redar, naslednjič #ostanidoma.

Prva noč na PZA Koper

Kolesarske poti na slovenski obali so res lepo označene in odmaknjena od glavnih cest. Trase so primerna za res zahtevne kolesarje pa tudi za družine z otroci. Parenzana je pot, ki  poteka iz Hrvaške pa vse do Italije. Nekdanja ozkotirna železniška proga (širine 760 mm) med Trstom in Porečom, ki je obratovala med letoma 1902 in 1935, je dobila ime po besedi Parenzo – italijanskem poimenovanju mesta Poreč, zaradi česar jo imenujemo tudi Porečanka. Pomenila je povezavo zaledja z obmorskimi kraji in je tako močno prispevala k gospodarskemu razvoju Istre.
Če te zanima še kej več, si preberi na http://www.parenzana.info/#.

Če ti glava govori, da izpusti ta vzpon, ne posluši jo! Ne bo ti žal!

Če boš v dvomim ali boš zavrtel pedala v hrib, naj bo tvoja odločitev JA. Ne bo ti žal! Spodaj sta ti Neža in Blaž priložila dve luštni, nič preveč zahtevni trasi.

Kolesarska pot iz Ankarana do Portoroža, večinoma po Parenzani. Dolga je slabih 50km.
Iz Kopra čez Portorož do Dragonje in nazaj v Koper. Trasa je dolga 47 km. Vmesni hribčki in zaključni vzpon naberejo skupaj 450 višinskih metrov vzpona.

Naslednji dve noči smo preživeli v kampu Ankaran. Predlagamo ti, da izkoristiš akcijo 20€ za 2 osebi in parcelo, ki ti jo omogoča Avtokampi.si kartica. Imeli smo srečo, da smo prišli v kamp v zgodnjem popoldnevu, dobil smo res odlično parcelo. Kamp je bil tako zaseden, da smo se vmes vprašali, koliko časa smo bili v karanteni. A je res maj 2020? A smo mogoče že v juliju? Kakorkoli, res je lepo videti toliko nasmejanih obrazov.

 

Hiša stoji!
Če se me dotakneš, te povežem na stran akcijske ponudbe kampa!

Kamp je super tudi za družine z majhnimi otroki, ljubitelje tenisa, tekaške navdušence in pa seveda vse, ki si želijo preživeti počitnice v hotelu pod 100000 zvezdicami. Sobota je bla videt kot delovni dan. Pavšalisti so imeli polne roke dela. Leseni podesti, ploščice, predšotori, lesene mize, hladilniki. Kamp se je spremenil v mini Mercur. Ne bom preveč govoril, klikni tale link in ti bo hitro jasno, o čem govorim. https://www.facebook.com/www.reportermilan/videos/1659288620875787

Naša kuhinja se je izkazala za odlično, saj smo v njej pripravili prave kulinarične specialitete (beri makaroni z omako in pečena jajca). Glede na vremensko napoved, ki ni obetala ravno veliko, smo na koncu imeli 4 dni sončnega vremena.

Zajtrk prvakov.

Za tebe, ja prav za tebe, ki to ravnokar bereš, smo pripravili nagradno igro v sodelovanju s trgovino Loparji.si. Ker vemo, kako prav pridejo vsi športni pripomočki med vikend oddihi, se lahko poteguješ za BOOMERANG, ki res, prav zares pride nazaj. No, razen če ga ne vržeš v glavo najbolj sproščenemu človeku na plaži. Kot se je to seveda naredilo nam J Neža, bravo! Pravila sodelovanja si preberi na naši Facebooku ali Instagramu.

Tale BOOMERANG je lahko tvoj!
Klikni na sliko in sodeluj!

Slovenska obala je lepa. Slovenska obala je blizu. Slovenska obala ima vse. Ker nam trenutna situacija omogoča, da spoznamo našo prelepo deželo ne odlašaj in obišči domača obmorska mesta. Lepa so!

Kam na slovenski obali?

Kolesari po Parenzani

Pojej najboljši sladoled v Sladoledarni (Koper)

Obišči muzej školjk v Piranu

Obišči akvarij v Piranu

Privošči si ribji fastfood v Kopru

Obišči krajinski park Seačoveljske soline

Sprehodi se po vseh skritih ulicah obmorskih mest

Sprehodi se do Mesečevega zaliva.

Naše potepanje po obali ni bilo prvo ne zadnje. sLOVEnija nam ponuja veliko, še ne raziskanih skritih kotičkov.

Razgledna točka na vrhu Pirana
Sprehajalna pot do Mesečevega zaliva.
Piran
Notranje ulice Kopra

Že prihajajoči vikend se Neža in Blaž z bratcem Benimarjem odpravljata na novo pustolovščino. Le kam ju bo vozila siva pot?

*dogodivščine se nadaljujejo kmalu*

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: