Lignano, Italija

Večkrat v predsezoni si nardimo podaljšan vikend in tut tokrat je blo tko. V četrtek smo se napokal in šli direkt proti Italiji. Naša ultra mami se je spet izkazala v vlogi navigatorke in najdla lokacijo, ki je blizu in kjer še nismo bli. Tko nas je pot vodila v Lignano. Po dolgem cajti mal drugam, ne na Hrvašk.

No, pa pejmo!

Tokrat sta mene (caddyja) pustila doma in sta se na pot podala z bratcem Benimarjem. Res jima nemorm zamert, ker roko na srce ponuja velik več udobja in pa predvsem prostora za vse bedarije, ki jih zahteva naša mini popotnica. Po slabih treh urah smo prispeli v Lignano, natančneje v Camping Sabbiadoro, Lignano. Sam kamp je lociran slabe 10 minut hoje stran od neskončno dolge peščene plaže in dobrih 15 minut hoje do centra mesta. S kartico avtokampi.si imate v kampu akcijsko ceno kampiranja, 25€/dan za dve osebi, otroci so brezplačni, prav tako pa je omogočen pozen odhod do 22. ure. Zakon res! Kamp je raj za otroke, imajo veliko igral, dnevno varstvo, mini disco,…V tem cajti je pa res fajn, da majo ogrevane bazene, dva manjša tobogana, otroški bazen in pa plavalni, 25m bazen. Vodne aktivnoati so naši familji prcej blizu. Olija se je namakala v svojem bazenu, Blaž se masiru v mehurčkih, Neža pa izkoristla svoj frej cajt in odplavala kak trening več kot doma. Nemormo mim izredne čistoče kampa. Čistilke res kvalitetno opravljajo svoje delo, sanitarije so ekstra čiste, bravo!

Lignano se nahaja med Trstom in Benetkami. Tastaredva sta si bla hitr zelo hvaležna, da je Olija še tok mejhna, da ji ni jasn kaj so igrala, zabaviščni parki, tobogani in vse ostale otroške atrakcije. Mesto, kjer lahko zapravš neomejene količine denarja sam za vse otroške bedarije.

Iz kampa je slabih 10 minut hoje do neskončno dolge peščene plaže, ki je trenutno vidit precej kul, za trenutek dobiš občutk, da si nekje v Amerik. Ležalnik zraven ležalnika, ki ima seveda zasoljeno ceno. Glede na to, da so v okolici sami hoteli si skor ne upamo predstavljat to gužvo v glavni sezoni. No, vsak po svoje. Ta 8 kilometrska peščena plaža je raj za otroke, predstavlite si ta neomejeno velik peskovnik. Sanjsko. Če ste lastniki psov vam bo sigurno všeč pasja plaža, kjer imajo prostor za naše kosmate prijatelje, agility cono in tudi ležalnike. Edino kar nas spravlja v dvome je neznosna vročina v glavni sezoni.

V nasproti smeri vas čaka dobrih 15 minut dolg sprehod do centra mesta, ki zaživi v mesecu maju. Trgovina zraven trgovine, otroške igralnice, kjer se zabavajo tudi odrasli in kar nekaj restavracij. Po poti do tja vas časa zabaviščni park, spet nekaj za otroke, ja. 🙂

Sicer pa lahko obiščete tudi Parco Zoo Punta verde ali pa Aquasplash, vodni park. Poleg vseh otroških atrakcij je lokacija super tut za športnike. Promenada ob morju kar kliče po teku, ravnine v okolici mesta po kolesarski trasi in pa bazen v kampu za en plavalni trening. Res je super!

Da se še mal dotaknemo cen. V bižini kampa je Spar in Lidl, kjer so cene zelo podobne če ne kar enake našim. Cena za kavo je nekje 1,5-2€, pivo 5€, kruh okrog 2€ in pa pica 7€. V glavni sezoni so te cene verjetno še za nekaj % višje.

Lignano nas je pozitivno presenetu in sigurn sm, da se bomo tja še vrnil. Predsezona ma res posebn čar. Mir, prijetne temperature in morje. Vč pa ni!

*Dogodivščine se nadaljujejo kmalu!*

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: