Mallorca 2. teden

Mallorca ju do sedaj še ni razočarala. Ravno obratno, bila sta resnično navdušena do trenutka, ko sta zagledala… Tkole nekak se je zakluču 1. teden na Mallorci. In kaj je sledilo? 

Ker sta tastaredva precej optimistično splanirala, da bosta 2. teden potovanja prenočišča rezervirala sproti, sta za nagrado dobila presenečenje. House in the middle of nowhere, slabih 10 minut do plaže. BOOKed. In tako sta prispela na lokacijo, ki je potrdila opis nastanitve. Dobesedno in the middle of nowhere. Stare hiše, visoka betonska ograja in nič drugega. Drugač res nista občutljiva ampak neki straha je pa vseen blo prisotnega. Poleg vsega je bila komunikacija z gostiteljem precej težka. Ni ga bilo na lokaciji, govoril je zelo slabo angleščino, če si mel srečo se je na telefon oglasil enkrat v dveh urah. Super. V hiši sta jih pričakali dve gospodični. Ena izmed njih naj bi bila mama gostitelja, druga pa partnerica. Precej mlada Rusinja, ki ju je celo razumela. Po kratkem pogovoru sta tudi ti dve odšli neznano kam in tako sta ostala sama in the middle of nowhere. Hiša sicer precej moderno urejena, nova in predvsem prazna.

Znamenita House in the middle of nowhere
Mal se je že sprostil 🙂
Vidit je lepo a? 🙂


Vse do naslednjega jutra, ko sta se prebudila v družbi vsaj 10 ljudi. Od kje so se vzeli, kdaj so prišli in kdo so bili, jima še danes ni jasno. Res zanimiv dogodek. Če zaklučmo, pred rezervacijo mal preberite mnenja, ker včasih si s tem prihrante “krasno” dogodivščino 🙂

Sicer pa odlična razgledna točka je Es Colomer. Vijugasta cesta te pripelje na vrh, kjer se pogled razprostira v daljave modrega morja. Lokacija je zelo turistična, zato se tja odpravite v zgodnjih jutranjih urah.

Sever otoka je postregu z dogodivščinami, turističnimi mesti, dolgimi peščenimi plažami in nekaj prelepimi, divjimi kotički otoka.

Sever otoka sta zapustila z mešanimi občutki in se odpravila na zahod. Zahodni del Mallorce je precej hribovit. Primerna lokacija za kolesarske vzpone. Mimogrede, tukaj poteka tudi Ironman triatlon. Mogoče se pa še kdaj vrnemo?

Vijugasta cesta Sa Colobra je resnično vredna obiska. Med samo potjo je kar nekaj razglednih točk, nekaj zelooo ozkih ovinkov in cilj, kjer te pričaka kristalno čisto in mrzlo morje. Plaža Torrente de Pareis je turistična plaža, ki je, kot vse ostale znamenitosti, precej polna turistov. Tudi to pot načrtujte v zgodnjih jutranjih urah, saj je kasneje tako polno, da lahko pot namesto 1 ure, traja tudi 3 ali 4. Parkirajte na bližnjem (seveda plačljivem) parkirišču in nadaljujte lep sprehod ob obali, skozi tunel do precej zanimivega cilja. Pohodniško območje v globokem obmorskem kanjonu.

Pot sta nadaljevala po ponovno zelo vijugasti cesti vse do mesta Port de Soller. Blaž se tega mesta sicer ne spomne najbolje, ker ga je napadla huda tečnoba. Mogoče so bile za to krive visoke temperature in vsaj 1000 ovinkov. 🙂 🙂

Port de Soller je majhno obmorsko mestece. Nekaj kilometrov stran pa se nahaja še Soller, staro mesto. Do mesta Soller se lahko iz Palme odpravite s strinskim vlakcem, ki po tej poti vozi že od leta 1912. Vožnja poteka skozi gorovje Serra de Tramuntana. Vožnja je poznana, kot ena najbolj atraktivnih voženj v Evropi. V kraju Soller lahko prestopite na tramvaj, ki vas odpelje še do samega pristanišča. Samo mesto Soller ima glavni trg, kjer je velika cerkev in nekaj prijetnih lokalov. Sprehodite se lahko čez majhne ulice, polne ponudnikov lokalnih dobrot.

Soller, Mallorca
Tramvaj, ki pelje čez center mesta Soller.

In potem sta ponovno ostala brez prenočišča. Dejansko je bil celoten Airbnb zaseden. Poln. Vsa prenošišča so bila že rezervirana. Prav tako Booking. No, razen par butičnih nastanitev. 🙂 Ena sama sreča, da je prvi gostitelj Paul imel prosto posteljo. Tako sta se ponovno vrnila za en dan v Palmo.

Ker je bil v planu še ogled jugozahodnega dela otoka, sta tastaredva ponovno šla v lov za prenočiščem. Tokrat je to vlogo prevzela naša Neža in izvedla “super” potezo. Rezervirala je en in edini apartma v mestu Port d’ Andratx. Da pojasnimo. Neža ima alergijo na mačke. Ena izmed mnogih, hudih alergij, ki jih ima že od otroštva. Ob prihodu v nov, zadnji dom, ju je na postelji pričakala mačka. In pred kopalnico še dve, v dnevni sobi pa 3. Odlična izbira, ponovno sta se izkazala. 🙂

Prijateljice, ki si jih nista želela 🙂

Port d’Andratx je majhno mestece s prestižnimi restavracijami. Le nekaj kilometrov stran je ena zelo odročna vendar prekrasna plaža. Cala d’Egos. Pot do plaže je relativno dolga. Sledite le najširšem kolovozu in prišli boste na cilj. Sicer pa lokacija, ki je zelo primerna za ogled sončnega zahoda.

Si vedel, da imajo na Mallorci tudi Zrće? Mesto Magaluf je oddaljeno 20 minut, zato je super za enodnevni izlet. Mesto je polno mladih in mladih po srcu. Mesto, kjer se zabava nikoli ne konča. Za razliko od ostalih turističnih mest, so cene v Magalufu precej “normalne”. Dostopen je tudi obrok v restavraciji. Tastare dva sta tuki res uživala!

Za konec potovanja je Blaž nežo presenetu z jadranjem. Airbnb je na Mallorci zelo uporaben, saj je na voljo precej Airbnb experiences, kjer ti domačini ponujajo različne oglede, dogodivščine, oglede znamenitosti, pojedine in podobno. Jadranje je bilo resnično čarobno! ❤

Za konec potovanja se je Blaževa aerofobija na letališču še povečala. Let je zamuju dobro uro, kar je pomenl dodat izziv, kako ne dobit živčnega zloma. Pot domov je vedno težka, žalostna. Ampak vsak konec pomeni nov začete, ne? 🙂

Mallorca je resnično čarobna. Ponuja veličastne plaže, prelepa mesta, odlično kulinariko in ne pozabna doživetja. Mallorca ne spada med cenovno ugodnejše lokacije, sigurno pa spada med lokacije, ki so vredne obiska.

Ugotovil smo se, da je super pomembno prebrat vse podrobnosti. Ugotovil smo se, da je včasih pot do plaže precej dolga, vendar ne smeš obupat. Ugotovil smo, da je Lidl precej bolš opremlen, kot pri nas. Ugotovil smo, da je Mallorca tok zelo kul, da se bomo sigurn še kdaj vrnil!

Mallorca, hvala ti! 

*Dogodivščine se nadaljujejo kmalu!*

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: