PZA Paternoster, Litija

Zaprte regijske meje, naša želja pa precej večja, kot omejitve. Zato smo odkril PZA v naši regiji. Mislim, da smo postavl rekord v najkrajši vožnji do lokacije našega vikend izleta. Vse je potekal kot po navadi, bratec Benimar je bil prvi na lokaciji, mi smo se odpravl takoj za njimi. Pa vseeno je bila za nas ta vožnja neki posebnega. Naj za enkrat ostane skrivnost :). Kasneje se nam je pridružil še naš nov prijatelj, avtodom po imenu Sharky. Slabih 20 km in tako se je vikend oddih lahko začel.

PZA na domačiji Paternoster

PZA Paternoster se nahaja malo pred Litijo. Točno lokacijo najdeš tukaj. Nas je tale lokacija resnično presenetla. In to pozitivno. Sprejela sta nas dva prijazna lastnika po imenu Nace in Helena. Domačija Paternoster je raj za ljubitelje živali. Naši najmlajši so uživali ob raziskovanju domačih živali. Poleg konjev, krav, prašičev, psov, rac in koz imajo tudi afriško divjo mačko, Seval po imenu Aia.

Maskota Stanko 🙂
Seval po imenu Aia

Cena nočitve za avtodom se giblje od 12 do 18 € na noč. Elektrika se doplača 2 €. Trenutno zaradi vseh omejitev stranišče ni delovalo. Na domačiji poleg avtodomov sprejmejo tudi ostale kampiste. Za vse tiste, ki potujočega doma nimate pa lahko prenočite tudi v glampingu, katerega je lastnik naredil popolnoma sam. Cene le tega lahko preveriš TUKAJ. Če si en izmed tistih, ki raje pokličeš, pa bo številka 041218457 prava. 🙂 Če si želite nočitve, ki vam bo ostala v spominu, vam predlagamo nočitev na seniku.

Slabe 3 kilometre prijetnega sprehoda je oddaljena cerkev svete Marije Magdalene. Pot je primerna tudi za družine.

Popoldne smo izkoristili za piknik. Omogočajo vam tudi uporabo žara in pečice, v kateri lahko spečete odlične pice ali pa odojka. Le to smo si prihranili za naslednjič. ko bomo PZA obiskali v večji zasedbi. 🙂
Lastnika sta nam za pokušino ponudila domač sir za žar. Na žalost v ponudbi nimajo več ostalih mlečnih izdelkov. Še vedno pa lahko kupite domačega piščanca, suhe mesnine ali pa domača, sveža jajca.

Domačija Paternoster nam bo ostala v lepem spominu. Veseli smo, da je situacija takšna kot je in smo kljub vsem omejitvam odkrili biser blizu doma.

Mislm, da se zlo kmal spet vrnemo! Hvala vam! 🙂

*Dogodivščine se nadaljujejo kmalu*

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: