Rogaška Slatina z okolico

Na vrsti je bil vikend za razvajanje. Zadnje čase si večkrat rečemo, da to je pa res zadnji izlet, ko smo še sami. Pa se mi zdi, da nas jih čaka še kar nekaj. Težko je končat sezono!

Torej, ta teden sta se tastaredva razvajala v Grand Hotelu Rogaška Slatina. Priznamo, da če ne bi obstajali turistični boni nas ta hotel sigurn ne bi videl. No, pa smo doživel neki novega. Hotel sam po sebi ima kar zasoljene cene, kar je pričakovano glede na 4 zvezdice, ki mu pripadajo. Pa so opravičene? Tuki se zadeva rahlo zalomi. Naša familja res ni zahtevna ampak od hotela kot je ta, smo pričakovali precej več. Zaposleni so zelo prijazni, razumljivi in ustrežljivi. 5 točk. Sobe so lepo urejene in čiste. 5 točk. Bazen in svet savn je precej majhen, glede na to, da hotel sprejme krepko čez 1000 gostov. Vseeno pa je bazen in njegova okolica precej čista. 4 točke. Lokacija samega hotela je čisto super, ker omogoča res lep sprehod skozi center mesta, blizu pa je tudi nekaj lepih izletniških točk, ki jih boste spoznali v nadaljevanju. 5 točk. Na koncu se ustavimo pri hrani. A ni to nekaj najboljšega, kar ti lahko ponudi hotel? Samopostrežen zajtrk, kjer poješ vsaj 10 krat preveč, večerje, ki jih nestrpno čakaš in ponovno se odkotališ do sobe. No, tukaj pa hotel pade na celi črti. Še enkrat poudarjam, da tastaredva res nista zbirčna in zahtevna. Ampak postana hrana, zelo malo izbire, ovenela solata in paprikaš, ki mimo paprike ni šel pa res ne spada v hotel s 4 zvezdicami. Zgodba s hrano se je ponovila že med parimi našimi prijatelji, kar ponovno potrjuje, da nismo samo mi tisti, ki smo bili tako zelo razočarani. 0 TOČK!

Slabe pol ure vožnje vas pripelje do Jelenovega grebena. Zadnje čase precej popularna lokacija za družine, prav tako pa super za vse ostale, ki so vam živali blizu. V trgovinici “Pri mami” imajo en kup zelo okusnih in tudi na videz prijaznih sladkih in slanih dobrot. Kupite lahko tudi hrano za jelene. Z njo boste v sekundi postali njihovi najboljši prijatelji vse dokler vrečka ne bo prazna. Na Jelenovem grebenu imajo tudi zelo lepo urejene apartmaje, odlično restavracijo in slaščičarno. Lokacija je primerna tudi za poroke!

Le dva ovinka nižje je raj za čokoholike. Čokoladnica Olimije seveda!

Proizvodnja čokoladnih izdelkov v Olimju, majhni in oddaljeni vasici v jugovzhodnem delu Slovenije, je vezana na prednika Alfonza Videtiča, ki je na prelomu 19. in 20. stoletja na Dunaju deloval kot slaščičar vse do leta 1915, ko je moral zaradi pomanjkanja kakava in drugih uvoznih surovin prenehati z delom. Toda njegove recepture za čokoladne izdelke, poimenovane PRALINE po francoskem maršalu Du Plessis-Praslin, so njegovi potomci (Rudolf Videtič) v zgodnjih devetdesetih letih preteklega stoletja vzeli iz pozabe. Rudolf Videtič je vedno živel s Kozjanskim in vedno je imel željo vrniti se nazaj h koreninam. Odkupil je staro ljudsko šolo v Olimju in iz dveh razredov naredil čokoladno linijo. Čokoladnica Olimje se je z leti širila in ima danes štiri čokoladne butike po Sloveniji in prepoznavno blagovno znamko ‘Sladkosti iz Olimja’. Blagovna znamka ‘Sladkosti iz Olimja’ je znana po kakovosti in okusnih čokoladnih izdelkih in daje kupcu zadostno garancijo, da bo v Čokoladnici Olimje dobil izdelke, narejene ročno in z ljubeznijo.

Če ura odbije čas za kosilo, vam priporočamo obisk gostilne in pivnice Haler, ker imajo odlično ponudbo piv in super hrane!

Obiščete lahko tudi vinsko cesto ali pa se vrnete v Rogaško Slatino, kjer obiščete pivnico mineralnih voda.

Si vedel/a, da je Donat Mg z magnezijem najbogatejša voda na svetu, katero so prvič analizirali leta 1572?

Vikend v hotelu je super, mal drugač. Vedno znova pa ugotovimo, da ga ni hotela, ki bi se lahko približal čarom kampiranja. ❤
Še slabe dva tedna nas ločita do (zdej pa menda res) zadnjih daljših počitnic v dvoje. Le kam smo namenjeni?

*Dogodivščine se nadaljujejo kmalu.*

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: